ORDU / KUMRU - Ergentürk Şehit Adem Kamur Ortaokulu

Şbt

Okulumuz kız öğrencilerine Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ergenlik dönemi eğitimi verildi.

Şbt

Ock

Kumru  Kaymakamlığı himayelerinde ve Kumru Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen kurumlar arası Voleybol Turnuvası final maçı yapıldı.

Davut YILMAZ Spor Salonunda yapılan Voleybol Turnuvası final maçına İlçe Kaymakamımız Sayın İbrahim İŞLEYEN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Suat EVİN, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Haşim ERKUŞ, Kurum amirleri ve taraftarlar katıldı.

13 Takımın yer aldığı turnuvada

1. Şehit Yüksel Batır İlkokulu,(şampiyon)

2. Gençlik ve Spor İlçe  Müdürlüğü,

3.Ergentürk Şehit Adem Kamur Ortaokulu/İmam Hatip Ortaokulu,

4. Atatürk Ortaokulu oldu.

Kupalar İlçe Kaymakamımız Sayın İbrahim İŞLEYEN ve protokol üyeleri tarafından takımlara verildi. Turnuvaya katılan takımlarımıza ,yönetci öğretmen ve persoel arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Okulumuz adına 3. olan voleybol takımızı tebrik ederiz.

Ock

OKulumuz Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Dede Kortkut Hikayeleri okumaları yapıldı. Öğrencilerle anlamını bul, hatırlatmaca, anahtar kelimelerle hikaye yazma etkinlikleri yapıldı. Dede Korkurt Hikayelerinden esinlenerek kendi hikayelerini yazmalarını ve il geneli yapılacak olan yarışmaya okuldan hikayeler gönderilecek.

Ara

Kumru Kaymakamlığımız Sosyal Etkinlik Takvimi doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ilçemiz ortaokul öğrencileri arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak, öğrencilere yarışma kültürünü kazandırmak, öğrencilerin birlikte hareket etme, zamanı verimli kullanma ve karar verme becerilerini sınamalarına yardımcı olmak amacıyla Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda "Ortaokullar Arası Bilgi" Yarışması düzenlendi.

Ara

Okulumuzda yapılan son deneme sınavında birinci olan 5 6 7 ve 8. Sınıf öğrencileri Okul Müdürümüz Mustafa Yaşar KAYIM tarafından ödüllendirildi. Okul müdürümüz başarılarının daim olmasını temenni etti.

Ara

Okulumuzda İnsan hakları ve demokrasi haftası kutlama programı yapıldı.

Programda çeşitli şiirler okundu ve günün anlam ve önemi öğrencilere aktarıldı.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak 5. sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Ara

Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesi Gezisi sırasın da öğrencilerimize okul bünyesinde bulunan Fosil Müzesi gezisi yapmışlardır. Fosil Müzesi gezisi için emek veren öğretmen arkadaşlara teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerini ilçenizde bulunan Kumru Anadolu İmam Haitp Lİsesi ve Şehit Sabri Eryeler Meslekji ve Teknik Anadolu Liselerine tanıtım gezisi yapıldı. Öğrencileriniz merak ettiklerii sorulara yanıt aldılar. 8. Sınıf sonun lise tercihlerinin daha iyi olmasını bekliyoruz. Gezimizde bizi okullarını tanıtan öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Kas

Kumru İlçe jandarma Komuntanlığı okulumuz öğretmenl ve idarevilerinin öğretmenler günü kutlamak maksadıyla okulumuz ziyaret ederek ikramda bulundu. Bu nazik davlarnışlarından dolayı Kumur İlçe jandarma Komuntanlığına okulumuz adına  teşekkür ederi.

Kas

Okul Müdürü Mustafa Yaşar KAYIM, 24 Kasım Öğretmenler günü anısına öğretmenlere hediye verekerek pasta kesimi yapıldı. Okul müdürümüze bu nazik jestinden dolayı teşekkür ederiz. Ergentürk Öğretmen ailesi olarak teşekkür ederiz.

Kas

"Kıymetli Meslektaşlarım, Sevgili Öğretmenlerim,   Türkiye Yüzyılı'nın şafağında, kendini yeni neslin inşasına adamış, ufukta görünen aydınlığı ellerinde büyüten siz değerli çalışma arkadaşlarım, Öğretmenler Günü'nüzü kutluyorum.   Değerlerimize bağlı kalarak evrensel düşünen, çağı yakalayan dürüst ve çalışkan nesil, yani güzel vatanımızın geleceği sizlere emanettir. Bu emanet sizleri dik tutan, gururla taşıdığınız bir meşale olarak ellerinizde durmaktadır.    Biliyorum ki eğitim öğretimin en ağır mesuliyeti sizlerde. Biz, bu mukaddes görevin ortaya çıkardığı ihtiyaçlarınızın farkındayız. İmkânları sizlerin hizmetine sunmak bizim mesuliyetimiz. En iyi şartlarda, güvenlik içinde görevinizi ifa etmeniz için elimizden geleni yapmakta kararlıyız. Zihninizin, gönlünüzün ferah ve aydınlık kalması adına mesleki itibarınızı korumak ve yüceltmek, maddi imkânlarınızı iyileştirmek ve teknolojik gelişmeleri sizlere sunmak için çalışmalarımızı istikrarlı biçimde sürdürdüğümüzü bilmenizi isterim.   Bu milletin evlatları için attığınız her adım, söylediğiniz her güzel söz, yürüttüğünüz her proje, geliştirdiğiniz her sağlam fikir, hülasa tüm fedakârlıklarınız için şahsım ve milletim adına sizlere teşekkür ediyorum.   Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen'imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve görevleri başında şehit düşen aziz öğretmenlerimizi saygıyla yâd ediyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık, görevi başındaki öğretmenlerimize başarılar diliyorum.   Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yazacağınız başarı hikâyesinin yolunu açmayı, bu vatana borcum biliyorum.    Hepinizi muhabbetle selamlıyorum."

Okulumuz 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı hazırlayan Özgen TAŞTEMEL, Merve ÇOŞKUN ve emeği geçen meslektaşlarımıza teşekkür edererek öğretmenler günümüz kutlu olsun.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ecdadın İzinde Robot Yarışması okulumuz bilişim teknolojileri öğretmeni Ömer Tahmisoğlu ve 8. sınıf öğrencimiz Enes Ayan  birlikte katılım sağladık.