ORDU / KUMRU - Ergentürk Şehit Adem Kamur Ortaokulu

Kas

Ara tatil sonrası eğitim öğretime kaldığımız yerden devam ediyoruz

Kas

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Kas

Mahremiyet eğitimi çocuğa verilmesi gereken en temel eğitimlerden biridir. Bu eğitim çocuğun kendini nasıl ve neden koruması gerektiğini öğrenmesi için oldukça önemlidir. Aileler çoğunlukla çocuklara mahremiyet eğitimi vermekte zorlanmakta veya bunun için erken olduğunu düşünmektedir. Bu sebeple rehber öğretmenimiz anasınıflarını ziyaret ederek çocuklara mahremiyet eğitimi vermiştir. Çocuklar uygulamalı olarak özel bölgelerini öğrenmiş ve eğitim başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Ekm

“Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.”  M.Kemal Atatürk . Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anmak 100 yıllık Cumhuriyet'imizi coşkuyla kutlamak amacıyla okulumuzda törenimizi gerçekleştirdik. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Törenimizin hazırlarmansında okulumuz Türkçe Öğretmeni Erkan ERKUŞ'a ve hazırlıklara yardımcı olan ve emek veren tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz

Ekm

Uluslararası afet risklerinin azaltılması günü kapsamında okulumuzda tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat sonunda öğrencileri acil durumlarda nasıl hareket edilmesi konusunda bilgiler verildi.

Ekm

Kod Haftası (Codeweek), erken yaşlardan itibaren çocukların kodlama becerisini desteklemek için Avrupa çapında yapılan bir harekettir. Kodlama Haftası etkinlikleri, 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı (European Schoolnet) kuruluşu tarafından Avrupa Komisyonu adına yürütülmektedir. 50'den fazla ülkede aktif olarak devam eden Kod Haftasının amacı kodlama ve programlamaya dair farkındalığın arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasıdır.

07-22 Ekim 2023 tarihleri arasında 11. yılı kutlanacak olan Avrupa Kodlama Haftası kapsamında okullarda yapılacak kodlama etkinliklerine aşağıdaki siteden, harita üzerinden ulaşılabilinir. Ayrıca 09-14 Ekim arasında, Okulumuzda 5. ve 6.sınıf öğrencileri ile mBlok programı üzerinden etkinlikler yapılmaktadır.

Ekm

2023 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğümüzce çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda İlçe Müftümüz Gençağa SAYAN ve Din Hizmetleri Uzmanımız Kerim ARICI Ergentürk Şehit Adem Kamur İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldiler.

Program Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2023 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası için hazırlanan sinevizyon gösterimi ile "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu sunumun ardından ikramlarla nihayetlendi.

Ekm

Kumru İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Suat EVİN ve Şube Müdürümüz Muhsin KÜTÜK okulumuzu ziyaret ederek, Okul Müdürü Mustafa Yaşar KAYIM'dan bilgi aldı. Okulumuz öğretmenleri ile toplantı yaparak yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Öğretmenlerimizin talep ve beklentilerini dinleyerek, özverili çalışmaları için teşekkür etti. Anlamlı ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Eyl

15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.

Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde en büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle ülkemizin birliği bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz rahmetle anarken gazilerimize sağlık dolu uzun ömürler diliyoruz.

Eyl

2022-2023 Eğitim - Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Toplantımız velilerimizin katılı ile yapıldı.

Eyl

Proje ile önce öğretmenlere, daha sonra çocuklar ve gençlere 9 ana konuda verilecek eğitimlerle, trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı bir çözüm yaratılması öngörülüyor. Ancak klasik bir eğitimden farklı olarak çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli gerçekleştirmeleri bekleniyor. Bu doğrultuda verilen eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.

Okulumuz öğrencilerine İlçe jandarma Konumantılğı tarafından Trafik Dedektifi eğitimi verilerek, Trafik Dedektifi kimlik kartları dağıtılmıştır.

Eyl

Okulumuz bahçesi Kumru Belediyesi tarafından yıkanarak temizlenmiştir. Belediye başkanımız Yusuf YALÇUVA'ya verdiği destek ve göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı canlı yayını izlendi.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı sene başı ogretmenler kurulu toplantisi yapıldı.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda yakacak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Bakanlığımız ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu arasında imzalanan protokol kapsamında alınan kömürlerin dağıtımı okulumuza yapılmıştır.